Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Wilt u graag regelmatig geïnformeerd worden over ontwikkelingen die voor u en uw bedrijf belangrijk kunnen zijn? Abonneer u dan (gratis) op ons nieuwsmagazine.

Klik hier voor het contactformulier

Wij zorgen ervoor dat u ons nieuwsmagazine ieder kwartaal ontvangt.

Eerder verschene nieuwsbrieven lezen? Hieronder treft u de meest recente uitgaven aan.

Nieuwsberichten

 • Afbouw zelfstandigenaftrek
  10-11-23

  Sinds dit jaar wordt de zelfstandigen- aftrek jaarlijks met € 1.280 afgebouwd tot en met 2025. Daardoor bedraagt deze aftrek in 2024 € 3.750 (in 2023: € 5.030).

 • Wijzigingen in bedrijfsopvolgingsregelingen
  08-11-23

  Wilt u uw onderneming fiscaalvriendelijk overdragen naar de volgende generatie? Dan moet u op de hoogte zijn van de veranderingen in de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en de doorschuifregeling voor aanmerkelijk belangaandelen (DSR ab). Vanaf 2024 wordt verhuurd vastgoed uitgesloten van deze regelingen. Lees hier meer over de gevolgen voor uw bedrijfsoverdracht.

 • Einde STAP-budget
  06-11-23

  Na bijna twee jaar komt er alweer een einde aan het STAP-budget. Deze subsidie van € 1.000 is het alternatief voor de vervallen aftrek studiekosten in de inkomstenbelasting.

 • Belastingrente vanaf 2023
  21-12-22

  Als een voorlopige aanslag betaald is tijdens het betreffende jaar en nadien volgt een definitieve aanslag waarbij meer betaald moet worden dan het bedrag van de voorlopige aanslag, moet over het gehele bedrag belastingrente betaald worden. Er wordt geen rekening gehouden met de betaalde voorlopige aanslag. Dat is vreemd en dat vond de Hoge Raad ook. Lees hier waarom.

 • De NOW komt terug; TVL wordt verhoogd en belastinguitstel verlengd.
  30-11-21

  Het kabinet heeft op 26 november jl. nieuwe, verregaande maatregelen afgekondigd in verband met de verspreiding van het corona virus. Op 12 november waren al enige lichtere minder beperkende maatregelen afgekondigd. Het kabinet had toen al gezegd de steunmaatregelen gedeeltelijk weer in het leven te roepen. De TVL was de eerste keuze. Nu de coronamaatregelen verder zijn verscherpt, zijn meer steunmaatregelen afgekondigd. We zetten ze voor u op een rijtje.

 • Update corona steunmaatregelen
  24-07-21

  Eerder heeft u al kunnen lezen dat de corona steunmaatregelen verlengd zijn tot en met het derde kwartaal 2021. Daarbij zijn wel een aantal aanpassingen gedaan aan sommige regelingen. Wij zetten ze voor u op een rij.

Onze nieuwsbrief